Öt olyan étel, amely igazi hungarikumnak számít hazánkban

Vannak olyan ételek, melyeket egy külföldről ide látogató ember egész egyszerűen nem hagyhat ki. Muszáj ennie belőle, de ha hazajön valaki külföldről, akkor sem hiányozhat az étlapról. Mi pedig gyakran fogyasztjuk ezeket, hiszen ezek az „igazi magyar ételek”.

Gyulai kolbász

A gyulai kolbász Gyula egyik híres nevezetessége. Rendkívül finom, és különleges ízzamatú készítmény. Sokan próbálták már meg utánozni – hiszen léteznek gyulai kolbász utánzat receptek – azonban ezek korántsem képesek ugyanazt az ízvilágot visszaadni.

Egri bikavér

Az egri bikavér egy finom borfajta, 130-150 éves múltra tekint vissza. Létezik akár édes bikavér is. Az összetétele változott az évek során, ma már sok fajtája kapható, kékszőlőből készítik a legjobb érlelési eljárásokkal.

Magyar akácméz

A magyar akácméz a méhészek egyik fontos terménye. Nagyon sok méz közül minden bizonnyal az akác a legfinomabb fajta: évről évre úgy gondolják, hogy ez a legjobb, és a legzamatosabb. Ha úgy érezzük, hogy az akác nem lenne a kedvencünk, akkor más fajtákat is kipróbálhatunk, például a virágmézet.

Pálinka

A pálinka a legerősebb és legütősebb italok egyike. Finom, és rendkívül tömény: ezért nem is szabad kifejezetten sokat inni belőle egyszerre. Minden pálinka érlelése más és más: készítenek barackból, szilvából és meggyből is italt.

Erős pista

A legjobb erőspaprikák Kínában és Magyarországon vannak az egész világon. Nem minden ételhez illik, de a legtöbb mellé ki lehet próbálni. Rendkívül jó például halászlé vagy levesek mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.