Így válhatsz sikeres hobbisportolóvá – ezeket kell tenned

Nem kell mindenkinek nagyban gondolkodni – igaz ez a sportra is. Nem feltétlenül muszáj élsportolónak lenni ahhoz, hogy az ember egy ritmusos, egészséges életmódot tarthasson fenn. Ennek az az oka, hogy ha pár alapelvet betartunk, könnyen válhatunk nagyon eredményessé.

Táplálkozzunk egészségesen!

Mindig táplálkozzunk megfelelően. Együnk elegendő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt – de az is rendkívül fontos, hogy a különféle tápanyagok (pl. szénhidrát, fehérje, vitaminok) megfelelő arányban és súlyban legyenek egymással.

Fogyasszunk elegendő mennyiségű vitamint!

Mindig együnk elegendő vitamint. Legyen szó C, B vagy D vitaminról: mindegyiknek a jelentésével érdemes tisztában lennünk, és külön ügyelni kell arra, hogy a sportolói aktivitásunk igazodjon a bevitt tápanyagok mennyiségéhez.

Együnk táplálékkiegészítőket!

Mindig vegyünk magunkhoz megfelelő mennyiségben táplálékkiegészítőket, persze azért ne essünk túlzásba ezzel sem. Például a protein (fehérje) szeletek rendkívül koncentrált mennyiségben tartalmaznak proteineket és fehérjéket. Emellett finomak is, de vannak például ezen kívül aminosavak, izotóniás italok és energizálók is. Mindegyiknek más a szerepe és fontossága.

Sportoljunk minden héten legalább négy alkalommal!

Nem érdemes minden nap, hiszen a szervezetnek kell a regeneráció. Mindig tartsunk egy kis szünetet, heti pár alkalommal: de legalább egyszer, még a legjobb élsportolók sincsenek a gyakorlópályán állandóan, és egész egyszerűen nem is ajánlott.

Fogadjunk egy sportedzőt!

Mindig érdemes lehet egy szakember véleményét kikérni. Ő nagy gyakorlattal rendelkezik, és a sportolói léte minden egyes aspektusára rálát egy elfogadható szinten. Ennek köszönhetően – ha nem is állandó jelleggel – keressünk fel egy ilyen szakembert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.