Mi az az exchange szerviz és miért fontos a mérnöki életben?

Gépeket, gépelemeket, gépszerkezeteket, ipari elektronikai berendezéseket mindig is kellett javítani. Annál is inkább, hiszen a termelési munkák alapvető elemei, kellékei, és abban az esetben, ha nem látják el a szervizelési munkálatokat időben, vagy szakszerűen, szinte biztos, hogy a termelési egység kieső profitja is magas lesz.

Mit értünk ipari elektronika alatt?

Gyakorlatilag minden ide sorolható, ami elektronikai készülék, cikk és termék, és a hagyományos, vagy modern ipari berendezések közé sorolható. Beszélhetünk akár robotokról, CNC gépekről, PLC-ről.

Miért kiemelkedően fontos a gyors cserejavítás?

Azért, mert a beszállítás ellenkező esetben késni fog. A partnereink elégedetlenek lesznek cégünk teljesítményével, és szerződést bontanak velünk. Még akár az is előfordulhat, hogy komolyabb kötbért lesz kénytelen fizetni a cégünk az adott vállalatnak, mert a vállalásainkat nem tudjuk időben teljesíteni.

Milyen lépésekből áll az exchange szerviz?

Az exchange szerviz összesen 3 különböző lépésre bontható. Először be kell azonosítani a hibás egységet. Utána meg kell rendelni a cserejavítást. Végül pedig a működő egységet be kell építeni, lehetőség szerint már a megrendelés utáni napon.

Így valósul meg a rendkívül gyors hibajavítás, mely a termelékenység kiesését minimalizálja.

Kiknek ajánlott ez?

Kisvállalkozásoktól egészen a legnagyobb multinacionális cégekig jó döntés az exchane szerviz. Ennek az az oka, hogy nem kell raktárkészletre beruházni, vagy nyilvántartásokat vezetni, szervizeket keresni.

Hol tudunk exchange szerviz szolgáltatást igénybe venni?

Magyarországon nem sok olyan cég van, amely képes lenne ilyen szolgáltatást szakszerűen és igényesen kivitelezni. A CoWare Kft viszont igen, keressük őket szerződéskötéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.