Mi az a pezsgő, és mikor érdemes ilyen italt inni?

Az emberek mindig is szerettek ünnepelni. Való igaz, hogy egy különleges alkalommal különlegesen kell érezni magunkat – viszont az is nagyon fontos, hogy megfelelően meg tudjuk adni a módját a különleges alkalomnak.

Cikkünkben arról szeretnék írni, hogy mégis miért fontos az, hogy pezsgővel ünnepeljük meg a születésnapunkat, vagy éppen az újévet?

Miért különleges ital a pezsgő?

A pezsgő különlegessége – a megfelelő alkoholtartalma mellett – annak különlegesen pezsgő, szénsavas jellege. A pezsgő tulajdonképpen olyan borszármazék, melynél a bor második érése a palackban és nem hordóban jön létre.

Maga a pezsgő – nem meglepő módon – francia találmány, mint ahogy a borkultúra igazi megteremtője is ez az ország.

Mikor szoktak igazán pezsgőt fogyasztani?

Akkor, amikor újév, születésnap, vagy egyéb különleges, ünnepélyes alkalom van – például diplomaátadó, vagy a gimnáziumi ballagás. Ilyenkor a magukra adó családok nem bort szoktak inni, vagy étterembe menni – persze ez is része lehet az ünnepélynek – hanem pezsgővel szoktak koccintani a kertben.

A pezsgő lényegében az ünnepélyesség itala. Igazából mindenki, aki ünnepelni szeretne egy jót, ebben az italban gondolkodik elsősorban.

Van-e rá jó alternatíva?

Van-e a pezsgőnek jó alternatívája? Kérdezhetik sokan. A pezsgőnek nincs alternatívája a piacon. Vannak finom italok – például gyümölcslevek, szénsavas italok és borok – melyek bizonyos tekintetben hasonlítanak rá, de olyan ital, amely szinte tökéletesen ki tudná váltani, nincs.

Ezért nagyon fontos, hogy a különleges alkalmak idején ne próbáljunk meg alternatívákban gondolkodni, mert lehet, hogy nem jó ötlet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.